Тюль

Тюль і недорого – про вибір

Купити тюль недорого – мрія кожної господині! Бажаючи купити тюль в Україні, потрібно звертати увагу не лише на забарвлення та особливості крою. Важливо, щоб тюль купити Україна, які хоче у нас, добре тримали форму і не м'ялася, а також щоб їх можна було часто прати. Бажано вибирати матеріал з урахуванням того, що доведеться іноді проводити вологе прибирання. Довжина та фасон - теж важливі параметри. Тюль недорого завжди можна купити, в будь-який час доби, а характеристики вже визначаються особистими уподобаннями господарів і габаритами вікна. Є у нас як тюль льон, так і тюль сітка, а також інші товари!

Фасон та матеріал

Не всі матеріали переносять часте прання. Деякі з часом витягуються, а інші, навпаки, ніби стискаються. Завіси, зшиті з тканини невисокої якості, швидко стають бляклими. Потрібно це враховувати, тому що на кухні вони швидко брудняться. До речі, це йшлося про конкурентів, шановний читачу! У нас можна купити тюль, яка не буде м’ятися і швидко зношуватися! Оскільки кухня повинна часто провітрюватись, тюль вішають так, щоб вони не заважали циркуляції повітря. Якщо двері виходять на балкон, вона не повинна перешкоджати її відкриванню та закриванню. Господарі можуть подумати, що вони щоразу відсуватиму фіранку, але на практиці це швидко набридне. Бюджетний та практичний варіант тюлі для кухні – тонка тюль. Матеріал зручно прати та гладити, та й з вибором забарвлення не виникає складнощів. Однак і тут є свої тонкощі. Для маленької кухні не підходять портьєри, які добре виглядають лише тоді, коли вони зібрані в пишні складки. Завіси, прикрашені ламбрекеном, бахромою та іншим декором – теж не найвдаліший варіант для невеликого простору. А ось наша тюль – ідеальний варіант! Хазяйці, для якої практичність йде на першому плані, варто придивитися до тюлі, виготовленої з льону. Також у продажу є у нас штори з матеріалу, обробленого водовідштовхувальними просоченнями, але вони коштують дорожче. Такі товари не потребують прання: щоб видалити забруднення, достатньо протерти їх серветкою з мікрофібри, змоченою у воді та віджатий. Колір та малюнок вибирають так, щоб штори не вибивалися із загальної концепції оформлення та не були надто строкатими чи яскравими. Якщо в цілому інтер’єр нейтральний, його можна пожвавити текстилем з малюнком. При цьому треба розуміти, що надто яскраві кольори незабаром почнуть дратувати. Якщо в оформленні кухні переважають соковиті, насичені відтінки, штори мають бути однотонними або з приглушеним малюнком. Небажано змішувати теплі та холодні тони.

Про загальне

Класичний варіант оформлення вікна — дві фіранки із щільної тканини та одна із напівпрозорої. На день непрозорі портьєри розсуваються убік, а ввечері вікно зашторюють. Тюль може постійно перебувати в одному положенні або зрушуватися вбік. Іноді фіранки підлаштовують і перехоплюють стрічкою або шнуром. Кріплять їх до стельового або настінного карниза, використовуючи кільця, прищіпки або спеціальні гачки. Давайте трохи також про штори поговоримо … Римські штори схожі на жалюзі і мають такий же принцип відкривання та закривання, але конструкція у них не складова, а цільна. На кухні цікаво виглядають і австрійські фіранки. Зазвичай вони пошиті з тонкої м’якої тканини, здатної утворювати м’які складки. Такі штори відкривають, потягнувши за шнур, причому нижня частина піднімається вгору. Більш складну конструкцію мають французькі фіранки. Вони виглядають так само вишукано, як австрійські, але влаштовані трохи важче. Для відкривання та закривання теж використовуються декоративні шнури, розташовані у певних місцях. Японські штори хороші тим, що дозволяють швидко змінювати рівень освітленості. Щоб у кухні стало світлішим або темнішим, достатньо перемістити полотно в бік по роликовій конструкції. Довжина японських штор – від підлоги до стелі, тому вони добре підходять тим, хто хоче максимально закрити місце вище і нижче підвіконня. По суті це панелі, але завдяки цікавим малюнкам вони виглядають як вироби з текстилю. Для кріплення передбачені гачки та спеціальні шторні стрічки. Усі перелічені види завіс можна з фотодруком. Такий вид продукції відомий як фотоштори. Покупець має можливість придбати модель із оригінальним малюнком. Деякі фірми виготовляють такі штори на замовлення, інші пропонують готові варіанти. Для кухні підходять фотоштори із зображеннями квітів, ягід, фруктів, овочів. Дуже красиво виглядають фіранки, прикрашені принтами під хохлому чи гжель. Перш ніж зробити остаточний вибір, рекомендується представити модель, що сподобалася, у себе на кухні. Буває так, що на сторінках каталогу та в приміщенні фіранки виглядає зовсім по-різному. Найкраще попросити зразки тканин, щоб було наочне уявлення про поєднання з обстановкою.